Vintersäkra traktorn och bilarna i tid

Sparkar är roliga och miljövänliga, men så klart behöver bilen också användas ibland. På vintern är det många som förlitar sig på att traktorerna håller småvägarna ute på landet fria från snö. Om du skulle slira ned i ett dike med bilen är det nästan alltid en snäll bonde eller annan traktorägare som får komma ut och dra upp bilen. Äger du själv traktor är det viktigt att vara redo att kunna rycka ut på kort varsel.

Genom att förse traktorn med snökedjor är chansen mycket större att du säkert och snabbt kommer iväg. På Kellfri hittar du snökedjor av hög kvalitet och i olika storlekar. Oavsett budget, hittar du kedjor och annan nödvändig utrustning för traktorer och andra maskiner. Vinterutrusta traktorn och var säker på att du kan använda den när den behövs som mest.

Bilägare bör förbereda sig för det värsta

De senaste vintrarna har varit stundtals kaotiska i Sverige, med snabba skiftningar i snöfall. Det är inte sällan som man gått och lagt sig på kvällen med vanligt höstväder för att vakna till flera centimeters högt snötäcke. Vid såna tillfällen är det fantastiskt skönt att ha bytt till vinterdäck och kopplat in motorvärmaren i tid.

Hela trafiken blir säkrare om förarna är ute i god tid. Om du måste stressa på morgonen med uppvärmning och att skrapa rutor kommer det ta tid. Det är bättre att komma lite senare till jobbet än att stressa iväg med imma och is på rutan. Tänk på medtrafikanterna!